Блогът на Момчил Попов

Блогът на Момчил Попов

петък, 27 декември 2013 г.

НОВИНИТЕ - ШАПКА "НЕВИДИМКА"

Иначе казано, Christmas in Sofia
"Повредата не е във вашия телевизор!", не е и в операторите, които вчера отразяваха внушителния митинг-шествие на Ранобудната Българска Коледа в столицата. Снимаха и от стативи, и от рамо, и от ръка, и от високо, и с кран от най-високо, и от традиционната вече над 3-метрова платформа на БНТ пред Президентството на РБ. Повредата е в "Шапката- невидимка" на цензурата. Ама тя пък плаща надниците... Лошо! А гък, а - кръц! И - оди се пери... Аз пък вчера бях там с "Шапка - полуидиотка"... Тя винаги ми е помагала да видя истинската картина. Мощ младежка струеше, вдъхновяваща и обнадеждаваща! Представители на 90% от българите "По света и у нас" (които не са съгласни с днешното мизерно дередже), показаха сила, разум и достойнство. И усмивка, и надежда по Рождество... За разлика от телевизиите "на деня" (който отминава).  Е, една каза, че 196 дни на протести нямат АНАЛОГ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ... Ама само я показа в думите на едно момче, дошло от "тежка" чужбина... Все е нещо.
Ето и две мои дружки от ФБ-то как са описали "Шапката идиотка" върху очите на новините в републиката вчера...
Ден 196, 26.12.2013 Оставка по Коледа
От: Нина Денева
#ДАНСwithme #ОСТАВКА #КОЙ Днес и трите основни телевизии почти не показаха общ план на многохилядното множество, въпреки че се изтрепаха да снимат през цялото време. Сакън, да не видят хората от села и паланки, че протестът не е замрял, както доста журналисти с повод и без повод внушават и от екрана, и по радиото, и в печатните медии. Но пък и трите започнаха от "много важната новина" - ритането на "берлинската стена". Ако бях по-млада, и аз щях да ритам...

Ivanka Demireva Единствената телевизия,която отразяваше истините от България, беше канал 3! Но от 20 дена този канал го спряха и шипкалии гледаме това, което ни показват по националните телевизии!Добре, че са компютрите и повечето новини ги научаваме от тях!




 
 

 
Фото: Георги-Момчил (и прочие)

Няма коментари:

Публикуване на коментар