Блогът на Момчил Попов

Блогът на Момчил Попов

понеделник, 8 февруари 2021 г.

ИЗМИШЛЬОТИНАТА С КАМБАНИТЕ НА КОМУНИЗМА

Капището „Камбаните“ на червената принцеса Людмила от династия Правешки Хан над София бе фрашкано с народ вчера следобяд. До алеята между боровете имаше и назидателен надпис „Не влизайте в тревата“, а все пак е на Витоша. Но гордата табела, че през 2010-а международния детски копмплекс е възстановен успешно от „Булгарстрой“, направо ме потресе...

Греша ли, но още през 2000г. Парламентът на РБ със закон постанови, че комунистическият режим в България е престъпен?! Защо ли отидох, да се ядосвам? А какво ли обясняват родителите на доволните от разходката деца?! Коя е остроносата жена на огромния барелеф?!

При бистри глави това изчанчено чудо може да се превърне успешно в

МЕМОРИАЛ НА ЗАЩИТНИЦИТЕ  АВИАТОРИ И ЗАГИНАЛИТЕ ПРИ БОМБАРДИРОВКИТЕ НАД СОФИЯ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. 


Горе на високото може да се монтира истинският запазен от ония години български военен самолет LAZ - 7, който сега е сбутан в храсталаците около кръговото на "площад" "Авиация" на 4-и км в София. Паното с Людмила долу спокойно да отиде в бъдещ музей на комунизма. На негово място да има ново, изобразяващо въздушната битка на кап. Списаревски на 20.12.1943г. – висш пилотаж, изучаван във всички военни академии по света.

Такъв мемориал все още няма в столицата на РБ, а е факт съвсем исторически достоверен. За разлика от измишльоните с камбаните на комунизма.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар