Блогът на Момчил Попов

Блогът на Момчил Попов

петък, 4 март 2016 г.

ЧАША "ЛИТЕРАТУРНО ВИНО" ЗА ГЕОРГИ МАРКОВ

87 години от рождението на писателя
Книжен център „Гринуич“ и Фондация „Комунитас“ представиха най- новата книга на Георги Марков „Ненаписаната българска Харта“

Втора част на двутомника с есета, четени по радио „Дойче веле” в периода 1971-1978 г., повечето от които се публикуват за първи път.

За книгата и световния хуманист и философ Георги Марков говориха писателите Димитър Бочев, Георги Тенев, Георги Мишев и др. Тъй като в новата книга Джери отделя специални редове за приятеля и съратника в битката за пиесата "Комунисти", режисьорът Асен Шопов, за изказване бе поканен и той./на снимката/ Маестро Шопов бе посрещнат с аплодисменти от читателите и новите приятели на  Георги Марков, дошли тук на 1 Март.


С премиерата бе отбелязан и рождения ден на писателя Георги Марков (1 март 1929 г. Княжево – 11 септември 1978 г. Лондон).

И колкото и да звучи странно, не се чувстваше отсъствието на великия Джери. Точно обратното. Опашката за най-новата му книга с есета „Ненаписаната българска Харта“ бе голяма и дълга.
Предимно от озарени, усмихнати хора. Както си му е ред, някои почитатели ознаменуваха културното събитие и с последваща чаша "литературно вино”...

Няма коментари:

Публикуване на коментар