Блогът на Момчил Попов

Блогът на Момчил Попов

неделя, 29 март 2015 г.

МЕТРОТО - ВЕЧЕ ДО ЛЕТИЩЕ "СОФИЯ"

На 2 април ще бъде пуснато метрото до летище "София", а на 8 май метровлакчетата ще пътуват до Бизнес парка, съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.
На официалното откриване ще бъдат поканени премиерът Борисов, който е помогнал изключително много, както и министрите на транспорта и еврофондовете.

Йорданка Фандъкова не скри задоволството си успешната работа по разширяването на метрото. Нейната оценка е особено положителна за линията до летището, тъй като тази линия ще превърне София в един истински европейски град , което пък ще промени ролята му като туристически дестинация. Тази линия е важна и от позицията на София спрямо останалата част от страната, тъй като вече за 15 минути ще се осъществява връзката между летище - жп гара и автогара.

Метрото и градският транспорт в София не се предвижда да станат денонощни, тъй като това изобщо не е рентабилно. Има практика в някои европейски столици да се удължава работното време на градския транспорт в нощта на петък и събота. Това е правено и в София, и не само на празнични дни.
28.03.2015, news.bg
Станциите на Софийското метро. На 2 април 2015 ще бъде добавена и "Летище "София"

2 коментара:

  1. Публикуваното в тази схема в голямата си част няма нищо общо с действителността. Имената на повечето станции са различни. Да не говорим, че станция "Европейски съюз" е преведена на английски като SOVIET UNION.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за препоръката. Смених схемата с вярна.

    ОтговорИзтриване