Блогът на Момчил Попов

Блогът на Момчил Попов

петък, 5 март 2010 г.

Калин Николов откри нова изложба


Галерия "Алтера" (в сградата на Интерпред в кв.Изток) вчера посрещна гостите за откриването на поредната самостоятелна изложба на Калин Николов.

Литературният критик Вихрен Чернокожев скицира с думи творчеството на художника, а артистът проф.Петър Петров изнесе рецитал "Писма до Гоя" по Иво Андрич.

Добрят, верен приятел Калин Николов е достатъчно известен с утвърдения си специфичен стил. Невероятната му трудоспособност и талант са го превърнали в име сред мислещите събратя. ( Исках да кажа: обременените с мозъчни клетки съвременници, но се въздържах.)

От грубата гротеска до тънката небесна линия, от пародията до нежната лирична насмешка - всички гами на музицирането звучат под щрихите на Калин Николов. Но винаги разбираем, прост в изказа, говорещ за света в притчи... Е как няма да си имаш ядове с мастити "творци" в тоги от парцалени петолъчки?! Няма начин! Забрави (с ударение на първата сричка)!

Да, но очите не лъжат сърцето... И Калин го доказва успешно - ден след ден, щрих след щрих.

Калине, да ти дава Господ здраве и енергия по трънливия път на истината!

А на тези, които не успяха да дойдат на откриването (като мен, например...), нека кажем, че изложбата на Калин Николов в галерия "Алтера" ще е отворена за посетители цял месец.

Още веднъж:

Аплодисменти, маестро!

Снимки: Екатерина Попова

Графика: Калин Николов

1 коментар: