Блогът на Момчил Попов

Блогът на Момчил Попов

вторник, 26 февруари 2013 г.

ВЪСТАНИЕТО ОТ ФЕВРУАРИ 2013-а

Политиците в България са се нарекли Власт Имащи. Кога, как и защо – един Господ и стари баби знаят... Може би по презумпция на уродливата висша клика при комунизма, която се бе нарекла Право Имащи. А на нас – овцете за стрижене, доене и селски курбани, благосклонно бяха отредили ролята на Право Нямащи... И си вървеше така стадото под размахания овчарски кривак през последните вече към-то 70 години. Ако някой кривнеше да бяга през деретата, му трошеха кокалите с точен далечен удар и пак „всичко си идваше на мястото”.

Докато един от последните водачи преди няколко месеца предложи на младите завършили висшисти, като нямат работа, да ходят да станат овчари... А на такива млади в нормалните страни им казват „цветът или бъдещето на нацията”... На 17 февруари т.г. 35 града в България се надигнаха на бунт – 100 000 души излязоха по улиците. Преляло им бе от кражби, лъжи и малоумни политически решения – за всичките последни 23 години. Масовите протести срещу откачените цени на ток и парно, срещу монопола на монополистите бяха започнали седмица преди това, още на 10-и февруари... Десет дни никакъв отговор от Власт Имащите. А, изкараха полицията и жандармерията срещу хората. Оградиха се дори с „незнайни” секретни военни машини, купени с парите на „електората”. Вместо да си поговорят с протестиращите и да потърсят общо решение. Проля се и кръв.

В нощта на 19 февруари, навръх 140- годишнината от обесването на Васил Левски, на някои от тях може би е просветнала мисълта, че политикът не е Власт Имащ, а е Власт Получил... И че службата на обществото не е заклинание на шаман или песен на Нерон пред горящия Рим... Политикът е работник, нает от народа. Сезонен работник. А не Бюст-паметник на Единствения, Непогрешимия, Любимия Вожд. С подобни заблуди серийно се справи още по времето на Великата френска революция инж. Дьо Гилотен... Ама кой да чете? 

На следващата сутрин, 20 февруари, след Велико Търново, във Варна се самозапали втори младеж... Час по-късно Власт Получилите се превърнаха във Власт Загубилите. Всичките. Може би завинаги.

Препоръката към младите и интелигентни българи - да хванат гегата, бе чута. Но това съвсем не е овчарска история като досега, а е съвсем истинско пролетно почистване на държавата. От гюбрето и смрадта... На нашата страна.

Защото бунтът на гладните и мизерстващите вече е прераснал във Въстанието от Февруари 2013-а. И всичко ще е наред. Не е нито хаос, нито безредици, а нормална демократична ситуация. Казват го умни, достойни мъже.

Момчил ПОПОВ
Снимка: Нет Инфо

1 коментар: